Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 7 augusti 2013

Rådjurens parning

Igår när jag var ute för att jaga räv såg jag en bock som hittat sig en get. Bocken var fin med kapital hornuppsättning även om han inte var någon medaljbock. Hetsningsfasen djuren emellan verkade över nu gick de relativt lungt tillsammans, bocken ständigt efter geten. Under det fåtalet minuter jag kikade på dem besteg bocken geten ett halvdussin gånger. Sedan lade han sig ner i gräset.

Jag hade en kompaktkamera med mig i fickan. Avståndet var lite för långt och ljuset på väg att försvinna så bilderna blev inte så bra. Men jag lägger ändå upp en. Först i original sedan i beskuren form där jag försökt få fram rådjuren lite bättre genom lite amatörmässig redigering i GIMP.


6 kommentarer:

 1. Vad roligt att få äran att få se dem i samspelet!
  / Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vart väldigt glad och upprymd efteråt. Men det brukar man ju bli av naturen.

   Det enda jag grämer mig över var att jag hade min kompaktkamera och inte min Nikon med mig.....

   Radera
  2. För övrigt är det en bock som jag inte skulle skjuta även om jag fick chansen. Jag brukar välja små pinnabockar eller gamla returbockar.

   I och för sig, om jag verkligen lyckades lura honom så skulle jag nog skjuta. Hur jag vill lura bocken den 16:e kan du läsa här:
   http://lipoptena.blogspot.se/2011/08/lockebock.html

   Radera
 2. Intressant att du sparar pengar och använder Open Source programmet GIMP och inte slänger ut pengar på dyra köpeprogram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som glad amatör finns det ingen anledning att ge sig på photoshop. Jag skulle ändå inte använda mer än på sin höjd 2% av programmets kapacitet. Då är det helt bortkastade pengar.

   För övrigt har jag Photoshop elements på jobbdatorn men tycker att GIMP funkar bättre för mina ändamål än den begränsade versionen av photoshop. Men det kanske beror på vana också, har använt GIMP mer än jag använt Photoshop under senare år.

   Privat använder jag open office istället för MS officepaket.

   Radera
  2. Det har varit en del turer runt OpenOffice.
   Resultatet har blivit att flera Linuxdistributioner ( bl a Fedora/Red Hat ) har ersatt OpenOffice med LibreOffice. Mer utvecklad och bättre underhållen enligt vad som sägs. Helt kompatibel med OpenOffice och ökad kompatibilitet med Micro$oft, om man får tro på vad som påstås.

   Radera