Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 26 juli 2013

Shit! Värmeslag!

Igår var jag iväg och tränade Missan i konstgryt. Hon skall snart göra sitt anlagsprov. Det gick över lag bra men var ganska varmt.

Jag tyckte jag var noga med att ge vatten, det fanns till och med kvar i koppen när hon skulle ner en andra träningsvända. Den gick också bra men hon verkade lite irriterad i halsen. När jag plockat upp Missan och vi gick mot bilen så försökte hon kissa men började ragla istället. Flämtade. Kräktes lite.

Jag såg till att hon fick ordentligt med vatten och att hon hamnade i skuggan. Gick ett litet ärende och när jag var tillbaka kräktes hon mer och fortsatte ragla. Fick hjälp att kyla ner henne med vatten och då återhämtade hon sig på ett par minuter. Massor av vatten gick ner, sedan for vi hem. Med full AC.

Idag i princip vilodag inför lördagens prov.

2 kommentarer:

 1. Det har jag varit med om. Man ställer hunden i vatten, typ i en sjö. Den kyler ner sig via tassarna. Man behöver inte ösa vatten över hunden låt henne bara stå där tills hon reglerar värmen själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nödlösningen fick bli att hälla vatten och gnida in så det kom åt huden. Jag kunde inte området och ingen på platsen visste var det fanns en sjö eller ens ett vattenfyllt dike i närheten....

   En erfarenhet rikare blev jag i alla fall.... Även om det var rätt otäckt.

   Radera