Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 14 juni 2013

Grävlingjakt - en intressant möjlighet.....

I morse när jag drack dagens första caffe latte (ja, jag är en junkie på espressobaserade varma drycker) bläddrade jag i ett gammalt nr av Svensk Jakt. Det var ett temanummer om grävlingjakt. Fastnade i en artikel om grävlingjakt med ställande hund, vilket verkar väldigt spännande. Åsletorparn och jag har pratat lite om att han eventuellt skall komma över i augusti och så försöker vi knipa någon grävling över hans unga laika, som borde vara mogen uppgiften då.

Nåväl. I artikeln räknades ett antal lämpliga hundar för ställande grävlingjakt upp. Bland de som nämndes fanns vorsteh. Det gjorde mig glad och efter lite funderande insåg jag att det är helt logiskt, inte minst i den linje som Essa kommer ifrån så är rovviltintresset stort. Nu kanske det inte är läge för några nattliga eskapader med Essa denna sommar, men väl nästa. Och dessförinnan skall hon ha fått chansen på både fågel och mink. Det är i alla fall planen.

4 kommentarer:

  1. Ställa grävling låter som en riktigt god ide..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte också det, hundrasen är ju multupurpose i sitt hemland och inte den fågelspecialist som den allt för ofta används som i sverige...

      Radera
  2. Jag kommer det behöver du inte vara orolig för ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är så välkommen så!
      Men roligast är såklart om man kan använda sin egen hund ;^) Och då blir det intressant att testa Essa. Men kanske inte förrän 1/8 2014.

      Radera