Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 30 maj 2013

Apportträning och vattenpassion!

 Vatten.... Inga problem. Koll svansen en extra gång. På stänket ser ni att Missan viftar ordentligt med den! Hon tycker det är superkul att bada! Vattenpassion, jotack den är hög.
 Full fart efter tennisbollen.....
...och sedan avlämning till matte....

5 kommentarer:

 1. Ja det är härligt när de gillar att apportera, på land som i vatten :)

  SvaraRadera
 2. Kul med en hund som kanske kan apportera lite, både änder i vatten och en duva kanske?

  SvaraRadera
 3. Jag har ju inte låtit henne apportera i skarpt läge ännu. Men det blir det ju ändring på till hösten med nya jaktmarken i Bohuslän. Då kommer jag behöva hjälp med fälld fågel inte minst i havsvikar....

  SvaraRadera
 4. Hur ter sig en tjt mot t ex en wachtel i att apportera änder, jag tänker att det är lite olika förhållanden i storlek?

  Gick på kurs om skogens vatten, och en föreläsare hade stövare till apport både på land och vatten! Alltid kul med lite udda kombinationer:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vattenapport ingår väl i ett fullbruksprov för tyskar om jag förstått det hela rätt. Så vattenpassion och apport skall finnas med i tyskterrierns "jaktpaket"....

   En liten film där det bland annat apporteras gäss i vatten med tjt: http://www.youtube.com/watch?v=t6z6_gUZ62w

   Som nämns i filmen så tror jag att det stämmer väl att tyskarna blir mer taggade ju mer fågeln som skall apporteras rör sig och skvätter.... Sedan tror jag nästan att min tyska skulle försöka apportera en säl om hon fick chansen att prova. Hon har inte så bra koll på sin fysiska storlek och sina rent fysiska begränsningar. Men det är ju så hon skall vara. Hon är ju en terrier gubevars. Och tysk dessutom.

   Radera