Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 5 april 2013

Skjutbanebesök

Var en sväng på skjutbanan igår. Jag skulle skjuta in min Tikka kombi med det nya (beg) siktet, en Zeiss 6x42, från 1980-talet men glasklar och distinkt på alla sätt och vis. Riktmedlet är en föregångare till mil-dot. Heikki var med, hans svägerska Therese likaså. Heikki skulle också skjuta in en bysse, Therese skulle öva lite då hon planerar inför jägarexamen under våren. Lite bilder från dagen:
 När kombin var inskjuten med RWS doppelkern jaktammo så var det dags att prova om det var någon värmespridning att tala om. Avståndet är 100 m, stödet jägarmässigt. 6 skott Sellior&Bellot helmantel sitter som ni ser tämligen tätt trots att de avfyrades på ungefär 1 minut. Kaliber? 7x57R!
 Heikki pangar på med sin winchester bygelrepeter. Therese i bakgrunden med en winchester 70 i 222remington och en 444 marlin på bordet närmast kameran.
Hade det varit uppskjutning hade Therese klarat saken galant såväl med 222remington som 30-06, 30-30 och övriga kalibrar hon provade på. Bäst sköt hon naturligtvis med stöd men även stående höll hon samman serierna väl.

Fler bilder från skyttet finner ni på min instagramsida! Men vi avslutar med en filmsekvens som Heikki tog när jag pangade på med hans Marlin 444. En seriöst grov kaliber.....


3 kommentarer:

  1. Halloj! Vi har påbörjat vår lerduveskytte nu. Förra helgen skottade vi fram lerduvebanan och det var härligt soligt väder att skjuta i. Idag skall vi iväg igen . Vi öppnar inte förrän i maj men vi är ju skjutledare o har nyckel så vi kan skjuta. En o annan lerduvekompis hänger på nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu var det här den vanliga skjutbanan och inte älgbanan. Vi stor på 100 m. Åker nog dit och maler lite till idag. Kanske lite 200 och 300 m också.

      Radera
  2. Har övat lite mer med kombin, känns som om den kommer att bli perfekt på min nya mark! Ni får läsa om den om ett par dagar!

    SvaraRadera