Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 17 mars 2013

Uselt och fördomsfullt Peter Dolving!


Ett par gånger i videon ovan susar jag förbi. Videon spelades in på Que Club i Göteborg för ungefär 20 år sedan. Bandet, Mary Beats Jane, var bland de bästa på den svenska scenen just då. Har för mig de fick en grammis 1994 för sitt debutalbum. Videon ovan är från deras första singel, som uppenbarligen spelades på MTV.

Sångaren i Mary Beats Jane, Peter Dolving, fortsatte till the Haunted (alla som gillar lite hårdare musik känner väl till dem). Gjorde några år ett uppehåll därifrån för att köra lite sing-songwrighter musik men återvände the Haunted för ett par år sedan för att åter lämna bandet för nästan precis ett år sedan. Nu bor han i grannbyn och pysslar med diverse musik- och konstprojekt ("House of Dolving").

Jag har under åren följt Dolvings karriär och utveckling. Ganska ofta har jag "delat" nyheter och låtar. Ibland även bilder. Men nu är det slut på detta. Jag har tryckt bort "gilla" vad gäller Dolvings officiella FB sidor. Jag slutar dela och rekommendera hans verk till min omgivning.

Varför då? Kanske ni undrar.

Jo. Peter Dolving har visat prov på dåligt omdöme och en mycket stor portion fördomsfullhet. Peter Dolving ställer nämligen upp i Follow Him To The End Of The Deserts senaste video. För de som inte vet vem FHTTEOTD är så har jag skrivit om denna anonyma jakthatande rap-artist från Borlänge tidigare (här och här).

Den nya videon heter Die wolfhater die. Den behandlas i en synnerligen okritisk artikel i Dala-Demokraten härom dagen. FHTTEOTD får uttala sig fullständigt fritt, han får inga som helst motfrågor (vilket den ansvarige utgivaren erkänner var ett misstag). I videon slås en jägare ihjäl med baseballträ. Artisten säger bland annat detta i intervjun:
– Jag tror inte folk riktigt förstår hur jägare beter sig i skogen. Visst är de öppet korkade på nätet och så, men det är så här de beter sig i skogen, poserar till och med tillsammans med sina barn vid döda djur. Jag var ute i skogen på vargjakten i år och fick se en del. Jägare hade skjutit rådjur och andra djur och bara skitit i dem och låtit dem ligga.
Dålig journalistik att inte följa upp med motfrågor, riktigt uselt att låta sådana här helt grundlösa påståenden stå oemotsagda. Nåja. Det som verkligen fick mig att sätta kaffet i vrångstrupen var att Peter Dolving, en musiker och konstnär jag tidigare respekterat och uppskattat, dyker upp i sammanhanget:
I låten Die wolfhater die medverkar även Peter Dolving, sångare i hardcorebandet The Haunted, med svenskt prat mot jägare. ”Du är inte den enda som kan beväpna dig ska du ha jävligt klart för dig….. ditt hjärta är dött, din kuk är liten, så ska du släpas i skiten, förnedras… ditt jävla tamsvin”, är en del av texten.
Jag kan inte se det som något annat än ganska grava hot mot jägarkåren (samt deras barn och familjer om man lyssnar på texten). Kollar man videon på youtube ser man bland annat följande info om den:
  Peter Dolving helped out with his point of view.
Det jag inte riktigt får ihop vad gäller Peter Dolvings medverkan här är att han bor på landet. Jag skulle tro att var femte pappa till klasskamrater till hans barn jagar. Ett av Peters barn går för övrigt i samma klass som ett av Mikael Jägares (filmaren bakom jaktfilm.se) barn. Ett annat kommer att hamna i min dotters parallellklass om ett par år.... Det känns inte lika roligt längre när Peter hatar denna livsstil. För jag trodde inte att Dolving var så fördomsfull. Det är ungefär lika intelligent som att anklaga alla som någon gång har haft rakad skalle (som Peter) för att vara nazister bara för att det finns skinheads som sympatiserar med nazismen.

Näe du Peter Dolving. Jag tycker att du skall göra en pudel, för det här var bara allt för dumt och fördomsfullt för att förtjäna min respekt. Jag kommer inte att hjälpa dig via sociala medier något mer efter detta, att jag skulle lyssna på något du gjort via spotify kan du glömma.

Hoppas det var värt det. Personligen tycker jag att det finns alldeles för mycket hat i världen redan, det finns ingen anledning att medvetet spä på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar