Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 7 januari 2013

Kolvbytarprojekt del 5

 Eftersom jag slant med överhandsfräsen när jag skulle fräsa pipkanalen så frilade jag pipan helt de yttersta 15 centimetrarna på kolven.
 Underbeslaget lyckades jag inte fräsa ut helt bra heller utan fick ta till bäddmassa som jag nödtorftigt camouflerat med spritpenna....
 Mer skavanker....
 Slutstycket slickar nästan kolvkammen.... Thats the way Aha Aha I like it. Aha Aha.
 Jag får ihop träffbilden hyfsat med nya kolven. Här är en treskottare på 100 m håll. Bilden visar också mitt stora problem. Jag har lyckats bygga in en spänning i hela systemet som gör att jag inte kan justera kikarsiktet mer i sidledd.... Jag ligger alltså ett par cm för långt till vänster när kikarsiket är i sitt ytterläge.... Skit!
Men man får väl glädjas åt det lilla. Bössan som helhet ser ju snygg ut på bild......

Edit: har sett över fästena för kikaren samt baserna. Baserna gick att skruva åt något.  Hus som helst så är bössan nu inskjuten på 100 meter. Jag har nollat rattarna på detta avstånd och sedan skruvat träffläget 4 cm upp. Nu kan jag hålla mitt i räven ut till de avstånd jag vågar skjuta på, vilket är ungefär 180 m med bra stöd. För övrigt sköt jag in med jägarmässigt stöd och inte benstöd eftersom terrängen där jag jagar oftare gör att jag oftast får använda jägarmässigt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar