Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 15 januari 2013

En viss logik finns det allt

Om Juneslevargen flyttar från renbetesområdet så kommer skyddsjakten antagligen att avbrytas. Det finns en viss logik i detta för vargen är trots allt en viktig pusselbit för att få ihop det genetiska vargpussel som EU ständigt skakar om...


Lyssna: Irene Hedlund: ”Jag hoppas att hon vandrar ner i Medelpad”

3 kommentarer:

  1. Är ju ingen vargvän precis men flyttar "den röda" ifrån området så gäller i vart fall inte nuvarande skyddsjaktbeslut. Egentligen så kanske tiken är mer värdefull än vi anar... Hon börjar bli van vid att människan smäller, svider i skinnet och är allmänt otrevlig, precis de preferenser en varg ska ha till människa! Om landets vargar i stort uppfattade människan på det sättet och i tillägg, mänskliga aktiviteter som skytte och helikopteråkning skulle problemen bli avsevärt mindre, de skulle befinna sig på platser där de slapp oss och vi skulle i högsta grad slippa vargen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju inga dumma djur, men vi behöver medel att tillrättavisa dem innan något obehagligt sker.

      Radera
  2. Jag förstår hur quarnhill tänker, men varghonan lever 50 mil från resten av Sveriges vargstam så hur hon ska kunna tillföra sina gener och kunskaper till stammen kan jag däremot inte förstå. Hon verkar ju bevisligen inte trivas där nere.

    SvaraRadera