Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 29 december 2012

Varg överkörd av tåget i Skåne

Saxat från länsstyrelsen i Skånes hemsida:
Vid kl. 22.20 igår kväll rapporterade en lokförare att ett djur körts över och dödats norr om Tjörnarp i Skåne. Länsstyrelsen har undersökt kvarlevorna av djuret och konstaterat att det med största sannolikhet rör sig om en varg.
Kvarlevorna av djuret kommer skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt för vidare analys av bl. a. kön och ursprung.

5 kommentarer:

  1. Ja då behöver jag inte vara rädd om jag nu skall anmäla Ayla till Skånes Taxklubb för drevprov då det är barmark där.....men nu töar det på bra här, regnat hela dagen.
    Vi fick lite jobb i em....skriver om det sedan...man är ju lite ledsen o tvärförbannad just nu....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde väl vara den där vargen som strukit omkring där nere ett tag. Eller kan det röra sig om flera? Näe, det kan jag väl inte tro.
      Ta en mugg glögg, bra när man är förbannad i juletid!

      Radera
    2. Ja du, tack för kommentaren....vad skall man säga...grannlaget har inte haft det minsta för avsikt att ens diskutera med oss. Kör sitt eget race, skjuter på allt man ser. De har redan skjutit hondjur så det räcker...lite High Chaparall gäng tyvärr.....nä nu får det bli ett glas vin till :-) Vi hörs!

      Radera
  2. Tjena....räcker nog inte med glögg...du får läsa...
    Näää det är nog den vargen...Anna KK min bloggkompis hade den ju nära Osby för några dagar sedan, borde vara den va?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde helt klart vara den vargen.
      Undra just vad den gjorde på spåret.... Plockade mör och lättfångad tågdödad mat kanske? Jag har jobbat tillräckligt mycket utefter järnvägar för att se hur extremt mycket fågel, men även annat vilt, som dödas av tåget.

      Radera