Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 11 november 2012

Att sprida kunskap om jakt

Förvånansvärt många vet förvånansvärt lite om jakt i dagens Sverige. Fördommar kring jakt och jägare är många. Ett försök från min sida att mota detta och aktivt sprida lite kunskap om viltvård och jakt gör jag genom att skriva små artiklar till tidningen Åter. En tidning med en upplaga på sisådär 5000 exemplar. I dagarna kom den 8:e artikeln i vad som kan betecknas som en artikelserie.

Tidningen Åter handlar om självhushållning och alternativt boende på landsbygden. Detta gör att de första jaktartiklarna jag skrev, artiklar som handlade om jakt i allmänhet, fick rätt mycket kritik. Efterhand har jag justerat artiklarna så att de innehåller ett stort mått DIY - samtidigt som de förmedlar t.ex. vikten av att hålla efter predatorer. Eller som i nästa planerade artikel, hur man hjälper det vilda på vintern.

Den nu aktuella artikeln handlar om hur man bygger den enklaste av rävfällor - rävfälla modell Lilienberg. Eftersom grävling är en förväntad bifångst så finns där också en beskrivning av hur man gör sin egen rakborste.

Detta koncept, det handgripliga, verkar funka och jag får nu bara positiva kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar