Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 21 oktober 2012

Söndagmiddag i jägarhemRådjursfilé med klyftpotatis, grönsallad, vitlökssmör, tomatsallad, brysselkål samt kikärtssallad. Grönsallad och kikärtor kom inte från gården, i princip allt det övriga härrörde från egen produktion.

Tips för det perfekta köttet: använd het panna, rumstempererat kött vars yta torkats av. Stek i smör tills det börjar stiga upp köttsaft då vänds köttbiten. Stek tills det stiger köttsaft genom den första sidans stekyta. Då är det klart. Resultatet blir ett perfekt röd/rosa kött som peppras och saltas på tallriken efter smak. Allra bäst blir det förstås kolgrillat, men denna gång regnade det....

4 kommentarer:

 1. Jag läser så mycket här utan att kommentera... Får fråga: är det en s.k "grillpanna" du kör med? Köpte själv en sån för några år sen och tycker den är fenomenalt bra! Har inte provat den för rådjur men mycket annat har passerat den.
  Är tyvärr lite periodare. Dvs om grillpannan kommer fram så används den frekvent men om den hamnar i skåpet så kan det ta ett bra tag innan den kommer fram igen. Ett I-landsproblem som jag inte har nån vettig lösning på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, en skeppshult gillpanna (räfflad, typ 5mm djupa räfflor). Väldigt bra men lite svår att diska. Nu är dessa bilder 7 dagar gamla, den söndag som gick grillade vi på riktigt istället ;^)
   Alla dagar är bra dagar att grilla är min filosofi!

   Radera
 2. Skyppshult rules! Kul att du börjat med lite recept igen! För själv en liten egen receptbok på nätet för familjen, dock med lite mer kolhydrater...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klickade mig fram till din receptsida och inser att den har jag ju varit inne på några gånger förut! Gillar att det finns självhushållningstendenser i den!

   Kolhydrater är förbannat gott, men nu testar vi utan en period. Och eftersom jag skall in för kontroll av blodtrycket igen om ett par dagar så får vi se om inte kostomläggningen hjälper för denna västerländska folksjukdom.

   Radera