Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 15 oktober 2012

Älgfond




Fick med mig en massa rensben och märgben från styckningen härom dagen. Satte förståss genoast igång att koka fond. Jag brukar slänga ut benen tillsammmans med lök och rotfrukter (samt ett par pepparfrukter som låg och drällde) på en långpanna och grilla tills de fått lite färg. Givetvis med lite olja och kryddor, denna gäng med nya favoritkryddan chipottle chili som ger en aning rökt smak. När det hela fått bra färg slänger jag över det i en stor gryta. Täcker det med vatten och låter det koka/sjuda i ett par tre timmar. Köttet rensar jag fram och gör något av, funderar på att använda receptet på oxsvanssoppa. Fonden tappar jag upp på 1/2 l flaskor och fryser in. Det blev 10 flaskor denna gång. Fin bas till många grytor!

1 kommentar:

  1. Kan tänka mej att det blir gott!! Härligt att göra sitt eget :)

    SvaraRadera