Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 12 juli 2012

Öring.... Gravad....


Att fiska är djäkligt roligt.


Inte minst när man får napp.


Det kan bli väldigt gott också...


Gravad öring:
Något kilo öringfile, så benfri som möjligt.
En blandning av 5 msk salt, 1 tsk grovmortlad vitpeppar, 3-4 msk socker, massor av dill

Öringarnas köttsida (avtorkade så de är hyfsat torra) läggs på ett fat och täcks med salt/sockerblandningen. Ett fat placeras ovanpå fiskarna och en tyngd överst. Det hela placeras svalt och får vila ett knappt dygn.

Gravlaxsås:
1 msk senap
1 msk vinäger
1/2 msk socker
4-5 msk olja
dill

Alla ingredienser utom oljan blandas. När blandningen är jämn tillförs oljan i en fin stråle under omrörning. Med lite tur skär sig såsen inte......

Jag föredrar gravlax på macka, men det funkar ju bra även till potatis.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar