Att fiska är djäkligt roligt.
Inte minst när man får napp.
Det kan bli väldigt gott också...
Gravad öring:
Något kilo öringfile, så benfri som möjligt.
En blandning av 5 msk salt, 1 tsk grovmortlad vitpeppar, 3-4 msk socker, massor av dill
Öringarnas köttsida (avtorkade så de är hyfsat torra) läggs på ett fat och täcks med salt/sockerblandningen. Ett fat placeras ovanpå fiskarna och en tyngd överst. Det hela placeras svalt och får vila ett knappt dygn.
Gravlaxsås:
1 msk senap
1 msk vinäger
1/2 msk socker
4-5 msk olja
dill
Alla ingredienser utom oljan blandas. När blandningen är jämn tillförs oljan i en fin stråle under omrörning. Med lite tur skär sig såsen inte......
Jag föredrar gravlax på macka, men det funkar ju bra även till potatis.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar