Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 11 mars 2012

Evert Bäckström

Jag läser eller lyssnar med stor förnöjsamhet på Leif GW Perssons polisromaner. De är nog det bästa som skrivits i genren sedan Sjöwall & Wahlöös decalog.

Nu kommer SVT att filmatisera Faller fritt som i en dröm, kanske några till. Jag hörde för någon vecka sedan att Claes Malmberg är castad i rollen som Evert Bäckström. Det tror jag personligen kan bli precis hur bra som helst. Den ende som jag hellre skulle sett i den rollen var en 45-50 årig Ernst-Hugo Järegård. Men Malmberg kommer att funka, eller rättare sagt, han kommer att briljera som detta ärkesvin. Det har jag på känn!

Såhär svarar för övrigt Malmberg på en miniintervju i GP angående detta:

Bäckström är ju en rätt otrevlig figur, hur känns det, svårigheter?

- Jo, det var smickrande att få det erbjudandet. Dels är det ett bra sammanhang, dels är det ett otroligt bra manuskript och en bra roll. Det ska bli oerhört roligt. Han har väl både och, inte bara osympatiska drag. Jag ser honom som en person som är lite slarvig, det viktiga som alltid med roller som är på pappret osympatiska är att hitta hjärtat så det blir en människa. Min uppgift är ju att hitta försvaret till att han är som han är. Det får ju sin förklaring, han är ju en ensam person.

Det lutar åt James Gandolfini i den amerikanska versionen, vad har ni två gemensamt?

- Ja, vi är födda samma år såg jag så min självbild fick lite perspektiv. Jag har alltid trott att han var äldre. Sedan är han en fantastisk skådespelare men min fördel här är att jag pratar svenska, det gör ju inte han. Men det var smickrande att vara samma tidningssida, det händer inte varje dag.

Är du rädd att fastna i polisfacket nu?

- Jag tror inte det, jag har ju haft turen att få göra många olika saker men det är första gången jag spelar polis så det ska bli roligt. Jag fastnar gärna där ett tag, det har ju gått bra för Persbrandt. Och det är dags för en tjockis nu, från Göteborg, inte bara superkroppar från Stockholm. Vi börjar spela in i mars och håller på under våren. Lite spridda skurar för min del, är ju en biroll jag gör. Vad jag förstår är det en bok som filmas så det blir väl fyra entimmesavsnitt, sedan vet jag inte om de ska fortsätta, det beror väl på hur det går. Om jag ska fortsätta i så fall? Vi tar väl en sak i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar