Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 1 februari 2012

Dags för vapenvård

Nu drar det ihop sig till den årliga storgenomgången av ett par av vapnen i garderoben. Jag kommer att inleda det hela med att storrengöra två av mina klass 1 vapen. Jag bedömmer det som att jag inte kommer att använda dem speciellt mycket de kommande månaderna. Det är andra vapen som kommer att brukas då.

De vapen som skall rengöras är min Carl-Gustaf 2000 mk II och min Huskvarna 1900 (custombygge), båda i kalibern 30-06 men avsedda för fundamentalt olika bruk. CG´n är anpassad för snabba skott medan Hva´n är anpassad för lugna skott, där det inte gör något om håller drar ut lite.

Nåja, det är något som måste göras och nu passar det att göra det i förhållande till var på jaktåret vi befinner oss. Det är trots allt inte så värst länge kvar tills övningssäsongen startar för sagda vapen.... Ena banan jag brukar besöka öppnar igen i slutet av mars, blott två månader bort.

1 kommentar:

  1. Tanken var att jag skulle fixat med detta i kväll. Men läggningen av ungarna gick så attans dåligt att jag får hitta på något annat för att mildra min irritation!

    SvaraRadera