Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 16 januari 2012

Vapenlicens? Var god dröj!

Snackade med en kompis härom dagen. Första veckan i november lämnade han in licensansökan på en Brno kombi (klass 2) med extra hagelpipset. Det blir hans fjärde vapen i garderoben. Nu har det gått tio veckor och han har fortfarande inte sett till någon licens. Därför ringde han upp polisen. Han fick inte någon uppgift om hur lång tid det skulle ta, däremot berättade de att handläggarna skulle jobba extra en lördag för att beta av lite av högen. Det jag funderar över då är hur lång tid det egentligen kan ta att handlägga en licens. Om det tar 30 minuter, vilket det väl borde kunna ta i snitt om man inte har att göra med förstagångsansökningar, så blir tjänsterna självfinansierande utifrån handläggningsavgiften. Därför förstår jag inte varför man inte skulle kunna extraanställa ett par handläggare för att jobba bort kön.....

Nämnde jag att det var polisen i Göteborg det gällde?

Själv har jag en licensansökan inne för behandling i Borås. Den är nu fyra veckor gammal. Tidigare satt handläggaren på vår lokala polisstation, men nu är hon flyttad till Borås. Om det blir bättre har jag ingen aning om. Vi får väl se hur lång tid det tar för den licensen att processas. Senast jag sökte licens, i början av hösten på en dämpare, tog det väl 5-6 veckor. Hoppas det inte tar längre tid denna gång.

4 kommentarer:

  1. Då har vi haft tur härupppe, det har tagit 4-5 dagar varje gång jag ansökt om licens (3ggr) :)

    SvaraRadera
  2. Hurra för Borås!
    Idag kom licenserna, det tog nästan exakt 1 månad. En månad under vilken även julhelgerna ingick. Bra jobbat på licensavdelningen!

    SvaraRadera
  3. Vilken skillnad det är beroende på var man bor! Har precis lämnat in i licenansökan och fick höra att det skulle ta ca en vecka. Sist jag lämnade in en var i slutet på juli, fick då höra att det skulle ta lite längre tid än vanligt då handläggaren skulle ha semester och dom hade mycket då inför höstens jakt - hade licensen i handen efter ganska precis en vecka!

    SvaraRadera
  4. Jo, det är mycket som skiljer sig åt här i landet. Inte minst vad det gäller myndighetsutövning och tillämpning av lagar och regler. Periodvis har jag roat mig med att kika på riksdagens revisorers olika utredningar av t.ex. myndighetsutövning. Man kan då ge sig katten på att just olika tillämpning i olika delar av landet är en sak som de kritiserar.

    SvaraRadera