Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 12 januari 2012

Rädda fjällräven - jaga rödräv!

I Västerbottens Folkblad kan man läsa:
Det blir tillåtet att jaga rödräv från skoter.

Syftet är att skydda fjällräven från det hot som rödräven utgör.

Därför har länsstyrelsen beslutat att ge ett tjugotal personer tillstånd för skyddsjakt på rödräv från skoter i Västerbottensfjällen.

Skyddsjakten som bedrivits har inte gett önskat resultat. Därför är det enligt länsstyrelsen nödvändigt att jakten effektiviseras med hjälp av snöskoter.

Jag, i likhet med många andra jägare, är väldigt förvånad över hur mycket väsen det är för vargen när t.ex. fjällräven är så oerhört mycket mer hotad. Så varför lyfter inte SNF sin kraftiga sabel för dessa fina små rovdjur? Varför spiller man sin energi på att ta strid om vargen när man kan få konkreta resultat genom att samarbete kring fjällräven istället? Man skriver ju faktiskt själva på sin hemsida:
Det behövs en rad insatser för att rädda fjällräven i vårt land. En är, enligt forskarna, att skjuta de rödrävar som kommer in i fjällrävens områden. Dessutom behövs utfodring de år när det är ont om fjällämlar.
Så varför inte sträcka ut en hand till jägarkåren? Svaret måste vara mediautrymme, då varje mediaminut man kan få genom att skrika lite om varg snarare än att tyst samarbeta med jägare är oerhört god reklam för den egna organisationen när man jämförs med andra ideella organisationer.

Not: söker man på SNFs hemsida på fjällräv så får man fem träffar men om man söker på varg får man 90 träffar. Har man verkligen prioriterat rätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar