Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 1 november 2011

Rökt älghjärta


Igår hämtade jag en massa kött som precis kommit från rökeriet. Två älghjärtan, en rådjursstek och en lammstek. Fenomenalt god smörgåsmat. Mitt enda bekymmer är att det är 5,5 kg kött och att jag helst inte fryser in det....

2 kommentarer:

  1. Jag har flera älghjärtan i frysen men vet inte var jag kan lämna in dem. Det finns inte så många rökerier på nära håll..

    SvaraRadera
  2. Vilken otur! Rökt hjärta är fenomenalt gott!

    Å andra sidan kan man i nödfall mala ner hjärtat och få en väldigt mör och mörk köttfärs som nästan drar lite åt leverhållet. Jag gillar den skarpt! Skulle nog funka bra i korv också.

    Ett annat alternativ, om man äter mycket rökt mat, är ju att bygga en rök eller investera i en Bradley smoker. Får jag några tusenlappar över någon gång i framtiden gör jag nog det...

    SvaraRadera