Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 27 november 2011

Kôrv!


Härom dagen gjorde jag en massa korv. Jag tog:
-2 kg Fet finmalen lammfärs (funkar givetvis med vilt åxå men då behövs späck som komplement)
-0,5 kg tärnat rökt sidfläsk
-1 finhackad stekt gullök
-Ett par cl gin
-1 dl olivolja
-1,5 dl potatismjöl
-2 msk salt
-2-4 msk svartpeppar, grovmalen
-6 dl vatten


Ingredienserna blandades i degblandaren i 10 minuter. Därefter stoppades de i svinfjälster. Korvarna lagades därefter i 70 gradigt vattenbad tills de var genomvarma. Därefter sköljdes de av i kallt vatten och paketerades. En bunt stektes till middag och åts med potatis, riven morot och den nyligen tillagade julsenapen. Mums!


Några dagar senare beställde jag ovanstående böcker från AdLibris. Franzéns är bra, den andra kan man skippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar