Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 6 oktober 2011

Vem twittrar i ditt namn?


Om Guds plan var att man skulle jaga ripa medelst salongsgevär hade han designat större ripor. Ja. Han.
Per Morberg har ett twitterkonto. Eller rättare sagt någon twittrar i Per Morbergs namn. Eller snarare, påstår Daniel Breitholz i gårdagens Aftonbladet att han och hans kompis David har ett twitterkonto i Per Mobergs namn.
Älgsafari. Det var min julklapp från teatern ett år. Åka å titta på älg? Som att åka och lyssna på Formel1. Nu lunchkok, över öppen eld.
Breitholz har suttit i idol-jurryn och är väl därför halvkänd för det svenska folket (mig undantaget). Han påstår i Aftonbladetartikeln att kontot är skapat som en hyllning till Per Morberg och att det tillkommit som en kul grej när han och David spånade kring vilka kändisar de saknade på twitter.
Jag drömmer om en bil med vapenskåp. Lite som Skalman. Och kylskåp. Nu skogspromenad. Ikväll Sauce dê Kantarell.
Eftersom jag saknar TV har jag ingen aning om det hela är sant för det skulle ha avslöjats i Adam live i går kväll, men Aftonblandet skrev om det först. Viss reservation med andra ord. Men fenomenet, att göra saker i någon annans namn, förekommer och är direkt förkastligt.

Och när vi ändå är inne på en person som pysslar med mat av vilt så kan jag ju passa på att nämna att det i dagens METRO fanns recept på viltköttbullar, rådjursgryta och hjortrostbiff. Är det LCHF dieten och svenskens ökade köttkonsumtion som gör att viltkött börjat synas i frysdiskarna på MAXI och WILLYS? För övrigt åt jag en god hjortcarpaccio på Restaurang Ester härom veckan. Men jag blev rätt besviken när jag frågade om vilken sorts hjort det var. Jag fick svaret att det var fryst hjortfilé från New Zeeland. För att vara en av Kungsbackas bästa restauranger så tycker jag att det var rätt lågt. Det finns trots allt flera hjorthägn med tillhörande viltslakterier på mindre än mils avstånd. Varför inte köpa från något av dem? Då kan man till och med nämna hjortens ursprung i menyn, det tror jag skulle uppskattas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar