Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 8 juli 2011

Grillad rådjursbog


På bilden syns en grillad måltid. Köttet är en rådjursbog, lätt inoljad och rejält kryddad med peppar och salt. Grillad på indirekt värme på grillen. Potatisen är färskpotatis, nyupptagen och därefter grillad på indirekt värme. Sorten heter Rocket. En mindre zucchini har delats på längden och snabbgrillats direkt över glöden.

Indirekt värme kan man få till rätt bra i en klotgrill. Jag brukar lägga upp en glödbädd i ena halvan av grillen och lägga det som skall grills i den andra. På med locket och se till att det finns rena lufthål i botten och i locket. Weber förordar att man skall grilla indirekt genom att lägga två strängar med glöd utefter två sidor och grilla köttet däremellan. Lite bökigt tycker jag.

Och nej. Jag åt inte bogen själv utan delade den med familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar