Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 19 maj 2011

Finskt stål


Min vapengarderob väldigt internationell men med en synnerligen europeisk prägel. Här finns svenskt, tyskt, österrikiskt, amerikanskt och finskt. Jag har haft lite finskt tidigare, då var det en Valmetkombi. Men den trivdes jag aldrig riktigt med. Så nu har den och min gama Baikal-bock fasats ut till förmån för en Tikka M77K med två pipset. Ett kombipipset i 12/70 + 7x57R och ett hagelpipset i 12/70. Det kändes som den mest rationella lösningen. På kombipipsetet sitter en Leupold VX-III 1,5-5x20. Trevlig kombination. Både grepp och kolv passar mig bättre än föregångarna i garderoben.

3 kommentarer:

  1. DIN FÖRE DETTA VAR VÄLL EN 412S
    JAG FÖRSTÅR DIN VARFÖR DU INTE TRIVDES!MIN BOCK PIPA NÄR MAN SKÖT SÅ GICK BÄGGE PIPORNA VA MEN INTE ALLTID
    UTAN NÄR DEN SJÄLV VILLE DEN LILLA BÖSSAN LEVDE SITT EGET LIV!
    PS KUL SIDA DU HAR!
    m.v.h
    andershummelgard@hotmail.fi

    SvaraRadera
  2. Kulpipan var i 222 rem. Jag ville upp i klass 1 då vi börjar få in dovvilt (och antydan till svin) på marken. Sedan har tikkan en kolv som passar mig bättre. Men det är ju självklart en smaksak.

    SvaraRadera
  3. Hej jag håller med jag hade en likadan för ett antal år sedan bytte jag den mot en drilling har aldrig gjort en så dålig affär någon gång, jag gjorde en trippel med Tikkan hade en patron i handen så det gick snabbt att ladda om i och med ejektorn det var en mycket bra vapen lyckades aldrig hitta tillbaka en sådan igen.
    22nisse

    SvaraRadera