Zac O'Yeah har skrivit en fenomenal bok med titeln
Tandooriälgen. Det är en dystopisk deckare i ett framtida Göteborg där Europa anslutit sig till den Eurasiska federationen och klimatet blivit subtropiskt pga miljöförstöringen. I polisdistrikt Masthugget i månmiljonstaden Gautampuri, som Göteborg döpts om till efter curry-omröstningen, arbetar Herman Barsk. Han utreder ett massmord på restaurang Tandooriälgen, som fått sitt namn efter just denna innovativa maträtt. En maträtt jag var tvungen att prova i påskas:
Älgkött läggs i en yoghurtmarinad bestående av:
- Yoghurt,
- en massa vitlök,
- färsk ingefära,
- ett par chilifrukter,
- olja,
- rätt mycket garam masala,
- lite koreander,
- en massa gurkmeja,
- lite salt
- saften från 1/2 citron
- kanske något mer som jag inte kommer på just nu, t.ex. eventuellt ett stänk spiskummin (min favorit)
Köttet grillas för att få lite mer tandoorikänsla, egentligen skall ju köttet grillas i en riktig tandooriugn men jag hade bara en Weber tillgänglig. Till köttet hade jag gjort en bön- och en svampcurry.
Mycket gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar