Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

lördag 16 april 2011

Hem från verkstaden

Hade inne bilen på verkstaden igår. Bilmeken ligger nere i byn så det är inte mer än sisådär3,5 km att gå om man tar vägen genom skogen. Det var helt klart värt besväret:

Älgbetningsskadorna var omfattande på de småtallar jag såg. Helt klart för lite tall på våra marker, granprioriteringen gör nyplantering av tall fullständigt omöjlig. Trist. Ogillar granplanteringar....

Jag identifierade ett rävgryt som jag inte sett förut. Kul, får hålla koll där och se om det blir valpar där i sommar. Då kanske det kan vara läge att hålla till på det närliggande gärdet när det slås i sommar...

Vi har, som jag skrivit tidigare, gott om dovvilt i grannsocknen. Men få på våra marker. Nu verkar det lösa sig. Jag har sett dov flera gånger i vår. På gårdagens promenad vart det en kapital hjort.

Och på eftermiddagen då? Då var bilen inte klar. Det var bromsklossarna som skulle bytas. Och det finns tydligen 2 varianter till Subaru Forester som jag kör. Verkstan hade plockat in fel sort. Ny tid bokad på skärtorsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar