Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 6 februari 2011

Tjälknul med grillad potatissallad


I lördags åt vi tjälknul (rådjur) med grillad potatissallad. Väldigt gott.

Tjälknul:
En fryst stek sätts i ugn, ca 80 grader. Får stå i 12-14 timmar beroende på storlek, skall nå upp i sisådär 73-75 graders innertemp. Därefter läggs den i en lag bestående av:
1 liter vätska (vanligen vatten, men t.ex. öl blir också gott)
1 dl salt
3 msk socker (mindre om drycken är söt)
diverse kryddor efter smak

Grillad potatissallad
Tunnt skivad avsköljd potatis grillas i het (300 grader) ugn på grillgaller tills de fått färg.
Potatisen blandas med en dressing bestående av t.ex:
Olivolja (igår tog jag citronolja), vinäger, kryddor (t.ex. peppar), vitlök, tunt skivad lök (gärna röd, eller salladslök)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar