Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!
söndag 6 februari 2011
Tjälknul med grillad potatissallad
I lördags åt vi tjälknul (rådjur) med grillad potatissallad. Väldigt gott.
Tjälknul:
En fryst stek sätts i ugn, ca 80 grader. Får stå i 12-14 timmar beroende på storlek, skall nå upp i sisådär 73-75 graders innertemp. Därefter läggs den i en lag bestående av:
1 liter vätska (vanligen vatten, men t.ex. öl blir också gott)
1 dl salt
3 msk socker (mindre om drycken är söt)
diverse kryddor efter smak
Grillad potatissallad
Tunnt skivad avsköljd potatis grillas i het (300 grader) ugn på grillgaller tills de fått färg.
Potatisen blandas med en dressing bestående av t.ex:
Olivolja (igår tog jag citronolja), vinäger, kryddor (t.ex. peppar), vitlök, tunt skivad lök (gärna röd, eller salladslök)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar