Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

söndag 13 februari 2011

Lasagne


Lasagne är gott. Och lätt att laga även om det blir en del disk....

Lasagneplattor:
1 ägg per 100 g mjöl (gärna durum)
Denna deg går att få ihop med en massa jobb även om man först tror att den blir för smulig. Valsas (eller kavlas) till jättetunna plattor. Jag vill ha ner dem till under 1 mm för att vara nöjd.

Sedan kan man göra själva lasagnen på massor av sätt. På bilden ovan har jag gjort två olika varianter:

Klassisk:
Tag bechamellsås underst. Varva sedan köttfärssås (viltfärs så klart) och pastasjok. Avsluta med bechamellsås överst

Variant:
Lite buljong underst. sedan varvar man pastasjok och fyllning, t.ex. stekt svamp, lövtunnt skivat restkött (jag tog rester av tjälknul på rådjur). Skvätt gärna på ett par droppar cognac på varje giva kött. Denna är lite torrare än den klassiska och tillagas bäst under lock. De sista 5 minutrarna tas locket bort och mozarellaost sprids överst.

Tillagas i 200 graders ugnsvärme totalt kanske 20 minuter.
Sallad och bröd är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar