Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 28 september 2015

Olika delar av Sverige: Hotfull man med gevär och blodig man med gevär

I närheten av Arlanda försökte en blodig camouflageklädd man beväpnad med gevär stoppa en personbil. Ungefär samtidigt stod en man på en balkong i Kungsldugård i Göteborg och viftade med gevär. Två händelser utan någon som helst koppling, med enda gemensamma nämnare att de dök upp i mitt flöde ungefär samtidigt. 

I fallet med balkongmannen så ingrep polisen:
Polisen skickade flera patruller till platsen.
– Han har stått och riktat geväret mot alla håll. Vi är där och säkrar platsen, säger Lars-Gunnar Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Vid 18-tiden meddelade polisen att mannen är säkrad. Man har även beslagit en mängd vapen.
– Det är olika vapen. Det har pratats om pistoler, hagelgevär och något som ser ut som en kpist. Vi har kommit i ett av flera vapenskåp.
Fanns det vapen som han inte hade licens för?– Ja, det är vad vi tror i nuläget.
Var mannen påverkad när ni säkrade honom?– Han ska ha varit berusad. Brottsrubriceringen kommer att bli brott mot vapenlagen och olaga hot.
I fallet med den blodiga Arlandamannen så satte polisen in såväl helikoptrar som markpatruller:
 Den beväpnade mannen, klädd i kamouflagekläder, försökte stoppa en bilist i trakten av Lunda, öster om Arlanda, tidigt på söndagsmorgonen. Föraren körde vidare och larmade polis, som satte in polishelikopter, hundpatruller och piket för att få tag på mannen.En patrull fick snabbt syn på honom vid en mindre grusväg, samtidigt som han försvann in i skogen. I mörkret och dimman kunde polisen inte spåra den mystiske mannen.
Någon timme senare fick polisen uppgifter om en dikeskörd bil, någon mil från den plats där mannen iakttagits. Registreringsnumret ledde till att polisen kunde nysta upp händelsen.
Bilföraren, som var jägare, hade kört i diket när han skulle ut på ett jaktpass och skadat sig i ansiktet. Han begav sig till fots längs vägen för att söka hjälp och tog med sig vapnet för att hålla det under uppsikt. En bilist som passerade slog larm om den blodiga mannen med gevär.
Mannen återkom senare till sin bostad och är inte misstänkt för något brott.
Båda händelserna har gjort folk skärrade även om den ena hade sina naturliga orsaker och den andra visar på mycket dåligt omdömme.  Rimligen får bara en av de behålla sina vapenlicenser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar