Med en tysk jaktterrier, en korthårig vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 6 augusti 2014

Egen kaviar

Idag blev det kaviar till maten. Kaviar gjord på öringrom. 

Eftersom jag tog en rejäl havsöringshona med fin rom häromsistens bestämde jag mig för att ta till vara på rommen. 

Vad gäller fiskrom så kan den vara parasitbärande. Detta kan motverkas genom frysning. Enklast är att separera ut hinnorna före frysning. Det går efteråt med men är enklare på färsk fisk. 

Rommen måste saltas, annars blir den tråkig. Jag tog några stänk cayennepeppar samt en skvätt torr sherry också. Det blev bra. Väldigt kraftig fisksmak jämfört med köpt rom. 

2 kommentarer:

  1. Kan man få ett reccept på kaviar tack?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, länge sedan jag gjorde kaviar nu men grundprincipen finner du här ovan. Se till att frysa rommen någon vecka först så du slipper parasiter sedan smaksätter du rommen med salt, sherry och lite cayenne.
      Några mått kan jag inte ge för jag använder aldrig mått själv, inte ens när jag bakar. Jag höftar och smakar av löpande. Vad gäller deg så går jag främst på koncistens.

      Radera