Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 21 augusti 2013

Sabotörer eller ekoterrorister?

I dagarna har det kommit in rapporter om hur jakttorn förstörts uppe i Jämtland. Ännu så länge är det "bara" ett dussin torn utefter vägar som sågats ner. Kan såklart vara en fyllegrej men kan också vara organiserat. Är det organiserat är saken värre än om det är en fyllegrej. Jag lånar en insiktsfull kommentar från ett forum för att beskriva det hela:
Sabotage av detta slag är illa och det är polisens hantering av den också, de anger detta som skadegörelse, när det är frågan om "hatbrott" och organiserad verksamhet, om det är Scans köttlastbilar, porrbutiker, skinn/läderbutiker, minkuppfödare eller jakttorn är det samma sak, det är terrorism att organisera sig och med brottsliga handlingar angripa en social och laglig verksamhet med syfte att den skall försvåras eller upphöra.
Kommentaren är författad av min eminente gästskribent Chris

Tillägg: Såg just i Jakt & Jägares nätupplaga att man i Jämtland har en misstänkt som man söker. Personen är känd sedan tidigare och har fotograferats vid skadegörelse av stationer för ringmärkning av fåglar. Ett missriktat djurintresse tycker jag att det verkar som. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar