När jag var på XXL härom sistens knep jag ett dussin påsar med kaffe som jag tyckte verkade vara en smart idé. Det är påsar med kok/presskaffe. Man häller kokande vatten i påsen, låter det dra ett par minuter innan man häller upp. Detta låter genialt!
Jag testade ett kaffe från Etiopien och ett från Brasilien, Det ena var både eko och fair trade, det andra bara eko.
Själva tillredningen var enkel. Men smaken? Arga Gubben i Barbro Lindgrens böcker om Loranga, Mazarin och Dartanjang hade varit nöjd, det var ett riktligt blaskkaffe! Lemmelkaffe är bättre alla dagar i veckan!
Och vad är lemmelkaffe...?
SvaraRaderalemmelkaffe är ett mörkrostat kokkaffe. Lite hipstervarning på det, men det är djäkligt gott. Nischat på framför allt fiskare i norrland, men det finns på tex naturkompaniets butiker runt om i sverige. Väldigt gott kaffe.
SvaraRaderaSkrev om det för ett par år sedan: http://lipoptena.blogspot.se/2013/12/arets-julkaffe-lemmel-kaffe.html
Tyvärr har blogger tappat bilderna :-(