torsdag 28 april 2011

Tandooriälg

Zac O'Yeah har skrivit en fenomenal bok med titeln Tandooriälgen. Det är en dystopisk deckare i ett framtida Göteborg där Europa anslutit sig till den Eurasiska federationen och klimatet blivit subtropiskt pga miljöförstöringen. I polisdistrikt Masthugget i månmiljonstaden Gautampuri, som Göteborg döpts om till efter curry-omröstningen, arbetar Herman Barsk. Han utreder ett massmord på restaurang Tandooriälgen, som fått sitt namn efter just denna innovativa maträtt. En maträtt jag var tvungen att prova i påskas:

Älgkött läggs i en yoghurtmarinad bestående av:
  • Yoghurt,
  • en massa vitlök,
  • färsk ingefära,
  • ett par chilifrukter,
  • olja,
  • rätt mycket garam masala,
  • lite koreander,
  • en massa gurkmeja,
  • lite salt
  • saften från 1/2 citron
  • kanske något mer som jag inte kommer på just nu, t.ex. eventuellt ett stänk spiskummin (min favorit)
Köttet grillas för att få lite mer tandoorikänsla, egentligen skall ju köttet grillas i en riktig tandooriugn men jag hade bara en Weber tillgänglig. Till köttet hade jag gjort en bön- och en svampcurry.

Mycket gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar