Nybakat bröd är en viktig del av vilken måltid som helst. Vi bakar det mesta bröd vi äter. Jag har några trix jag brukar använda mig av när jag bakar:
- Lite surdeg i brödet är aldrig fel. Jag har ingen surdeg stående utan har några liter torkat surdegssmul i skafferiet. När jag vet att det börjar dra ihop sig till bak löser jag upp lite smul i lite vatten i ett glas, lite vetemjöl med hög proteinhalt är bra för att få fart på surdegen.
- Jag använder mjöl med hög proteinhalt.
- Jag brukar använda kall degvätska och lite längre jästid.
- Jag knådar degen länge, saltet tillsätter jag först efter sisådär 5 minuter.
- I ugnen står alltid en skål med vatten.
- Jag tar aldrig tid på brödet utan använder en köttermometer. Vid 95-97 grader är brödet klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar